Детето не е вещ, а крехко човешко същество. Родителски тормоз.

Днес в медиите бе показано следното шокиращо видео на тежък родителски конфликт, в който 3 годишно дете е дърпано като вещ между двамата си родители. Случаят бе определен като родителски тормоз над детето.

Много тъжно и тежко травмиращо преживяване!
Родители в раздяла и в конфликт, замисляте ли се за последствията от ваши крайни действия?…
Каквото и да ви съветват войнствени „доброжелатели“, мислете разумно и опитайте да използвате мирни и здравословни подходи. Има работещи такива и не сте сами, нито в болката си, нито в усилията си. Просто потърсете подкрепа от добри специалисти.
Вече не броя случаите на подобни тежки родителски конфликти, в които писаният закон не е достатъчен, а медиацията например, помогна трансформиращо и омиротворяващо. След нея и децата са повече от добре, и родителите, и техните родители. Но за стигане до тази алтернатива е нужно: 1) държавните служители и институции, а също и специализираните НПО-та да информират за тази възможност честно и навреме и 2) някой от засегнатите или обкръжението им да потърси качествен медиатор.
Дали е по-важно кой от родителите е по-жертва или е очевидно, че всички в тази ситуация възприемат себе си като жертви и никой не може да излезе от порочния кръг на жертва-насилник-съдник/спасител?…
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*