Обратна връзка за книгата В храма на медиацията

„Книгата е уникална! Чета я с цялото си тяло – сковавам се от удивление, спирам, отърсвам се, търся се… Чутовна работа, не знам как се умеят толкова много на брой неща и в същото време толкова прости, обозрими, толкова човешки. Благодаря!“ – Людмила Павлова, училищен психолог и медиатор

Вярвам, че в живота няма нищо случайно. Така неслучайно попаднах първо на Катина, а след това и на книгата й „В храма на медиацията – как е на практика“.

Още щом започнах базовото си обучение по медиация при Катина усетих, че съм влюбена в тази професия, но и едновременно с това разбрах, че вратата към света на миротворчеството е само открехната за мен, а пътят е много дълъг и имам нужда от пътеводител. Затова, след като разбрах, че Катина пише книга за това как се случва медиацията на практика, нямах търпение да я прочета. И сега, затваряйки последната ѝ страница мога да споделя впечатленията си.

Тази книга е учебник по медиация, защото първо обяснява детайлно, ясно, структурирано и запомнящо се що е медиация, а след това подробно описва видовете медиация и нейната приложимост в разрешаването на различни видове спорове.

Тази книга е и практическо ръководство по медиация, каквото виждам за пръв път, защото от една страна представя много различни примери от практиката на успешно проведени медиации, а освен това съдържа и примерни текстове за покана за медиация, за най-общо приложими въпроси от страна на медиаторите и др.

Тази книга е и роман, заради увлекателно и живо разказаните истории в нея, които те увличат и нямаш търпение да научиш развръзката.

Тази книга е и духовно послание за това как се миротворства по най-нежния и дълбок начин, носещ добро за всички.

Тази книга е и дневник на един миротворец, в който той откровено споделя за всякакви трудности и радости по пътя си на натрупване на познания и опит.

Тази книга е и стих, защото прелива от искрени чувства и емоции, и защото поражда такива у читателя си.

Тази книга е и психотерапевтичен сеанс, защото четейки я намираш свои лични отговори, на въпроси, които дори не си си задавал до този момент.

Тази книга е и разговор с автора й, защото без да усетиш, влизаш във вътрешна дискусия с Катина и ѝ задаваш куп въпроси, на които после постепенно намираш отговорите между редовете.

Всъщност, когато човек търси, намира. Е, аз намерих своя пътеводител по безкрайния път на медиацията и вече мога да вляза през открехнатата врата и смело да закрача по него. Защото, когато се объркам или въпросите станат много повече от отговорите, ще знам, че мога да разгърна страниците на моя пътеводител и отново да се намеря и да продължа.

Благодаря ти, Катина!„- Весела Андонова, адвокат и медиатор

Следва продължение…

За покупка:

ahaya.society@gmail.com

(директно от издателя, с безплатна доставка при поръчка на две книги)

и в големите книжарници в страната

Цена 25 лв.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*