Готови ли сте за обучение по медиация в Център за медиация Ахая?

Здравейте!

Поздравления за интереса Ви към медиацията като пряк подход на миротворчество в ежедневния живот и като напредничава възможност за личностно и професионално развитие!

Ето няколко въпроса за ориентир дали е подходящо за Вас точно това Сертифициращо обучение за медиатор:

1. Каква е честната Ви лична мотивация да се включите?   

Моля, споделете я в кратко Мотивационно писмо чрез формата за контакт и аз ще Ви отвърна със същото. Така ще проверим дали сме в съзвучие. А Вие ще усетите дали това обучение е най-подходящото за Вас в момента.

2. Защо избрахте именно обучението за медиатор на Център за Медиация Ахая?

Препоръчаха ли Ви го от личен опит или попаднахте случайно? Какво Ви привлича в него? Какви са въпросите и очакванията Ви? На какво държите най-много в подобно обучение? Прочетохте ли актуалната обява и обратни връзки?!

3. Доколко сте информиран/а Що е медиация?

Запознати ли сте с Книгата за медиацията ? Участвали ли сте в истинска медиация?

4. Каква е основната Ви нагласа в общуването и във взаимоотношенията?

Важно ли Ви е да живеете в чисти и искрени взаимоотношения? Синхронични ли са Ви принципите на медиацията? Win-Win, партньорски ли са основните Ви ценности? Кои са Вашите приоритети в общуването? В какви взаимоотношения сте със себе си и с хората наоколо си сега? Искате ли да допринасяте за откровени, уважителни, партньорски отношения? Докъде сте в справянето със собствените си вътрешни и външни сенки и конфликти? Избрали ли сте и вървите ли категорично по пътя на мира, отвътре-навън? Имате ли какво да дадете на другите хора от сърце, с личния си пример и честно присъствие?

5. Какъв е Вашият стил на учене и какви подходи на учене предпочитате?

Ние избираме холистичните и неформалните стилове и работим с Аха подход, както в обученията, така и в самия процес на медиация.

6. Защо искате да се сертифицирате като професионален медиатор? 

Имате ли чисто намерение и търпение да положите смирени усилия в това учене? Каква подкрепа очаквате от обучителите? Какъв ще е и ще бъде ли искрен приносът Ви в групата и медената среда?

7. Разпознавате ли основния водещ, медиатор Катина Клявкова, като избран от Вас ментор в медиацията?

Имате ли въпроси? Пишете ми/ни още сега!

Избираме се взаимно и градим здрава общност 🙂

„Най-добре е да развиваме мирни умения в мирно време“ са казвали древните мъдреци. Ако и Вие предпочитате да влагате благи усилия навреме – преди и вместо да избухват военни действия – ето Ви една възможност. Тя може да е полезна едновременно за вътрешен мир, личностно и социално развитие. Медиацията също така е и нова, все по-необходима професия… Миротворен ден!

Обратни връзки

Готови ли сте за медиация?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*