Медиацията днес: семейно жилище

User comments

Ползване на семейно жилище (обща собственост) след развода.

Това беше предмет на спора, препратен ни за медиация тази сутрин в Центъра за спогодби и медиация към СРС.

Какво се случи: След възобновяване на прекъснатия диалог между бившите съпрузи се концентрирахме върху предлагане на варианти, които биха ги удовлетворили по-пълно и по-навреме от формално съдебно решение.

Възникна нужда от обмисляне на предложенията, включително и заедно с пълнолетните им синове и страните решиха да уговорим следваща среща за финализиране на споразумението.

„- Добре, че обяснявате бавно, достъпно и спокойно, за да го осмисля и да реагирам, както искам наистина.“ бе реплика на една от страните, разкриваща някои от предимствата на медиацията.

co.mediationИ няколко думи за ко-медиатора, защото работата в ко- е основен принцип в този доброволчески Център. Казвала съм и пак ще кажа – да работя с Краси Ташев е усмихнато доверие и обогатяващо удоволствие. Той е пример за ко-медиатор по естествена настройка. И понеже е и много скромен, няма да го карам да се изчервява много. 🙂

Само още миг – нали знаете израза „едно е да го казваш и да ти се иска, а друго е да го правиш“? Е, Краси го прави без усилие, защото му идва отвътре. И от време на време, така спонтанно и сладко казва: „За мен е изключително важен човекът до мен!“

Пожелавам си работа с колеги-медиатори с такава ко-настройка. И благодаря, че Е! 🙂

¡ Имате ли въпрос за конкретен случай, в който сте участник или наблюдател? Искате ли да заявите случай за разрешаване?– можете да го направите така.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*