Да стоиш в любовта – медиацията днес

Честолюбието често не люби – не оставя пространство за любовта.

За това си говорихме днес, с двойка партньори в семейство, участвали в медиация преди три години.

Правейки си равносметка през какво са преминали и къде са сега, те ме потърсиха да споделят осъзнаванията си по пътя на узряване в любовта…

Каквото повикало:

Когато се изолираш със съмнения и излезеш от естествената свързаност, няма как да очакваш реколтата да е различна от отделеност, сухота и изоставеност.

Пък, макар и да си красиво бъбрив, аргументирано бунтовен и да се утвърждаваш с много лайкове. 🙂

Вътрешният конфликт:

Някъде дълбоко отвътре, може би, всъщност искаш да си в спокойни отношения с този, другия човек? Без дори да е решаващо каква точно заедност? Аха. А в същото време мислиш, говориш, пишеш с горест към него, с изключване. Представяш си, че другият го няма. И уравнението е съвсем просто: ти се изключваш и получаваш това, което излъчваш.

non-nova-sed-noveВ пространството на медиацията винаги обръщам внимание върху чистото намерение, с което поглеждаме, говорим, действаме и се срещаме. И как го прилагаме.

Не гледаме кривините на другия. Той си се гледа. Оглеждаме самите себе си – отвътре навън – и ситуацията, в която сме ние самите.

 

Ключът:

Както се отнасяме към себе си и към другите, така и те ще се отнасят към нас. Когато мъжкото (ян) и женското (ин) вътре в нас са си добри партньори, ние се уважаваме и си даваме най-доброто. Ето колко е важно да тренираме баланса си.

И, уникално – имаме си чудесни външни партньори в това оглеждане и в тази среда, изцяло тук и сега.

Отпихме от чая, постояхме в тихо съгласие:

– Добре, че любовта отваря нови пространства!

– И за тези, които започват да се заобичват сами себе си достатъчно, та да не се съмняват и с това да предизвикват изолация… 

– И, колкото повече се заобичваме, толкова повече стоим в любовта.

Това е меда от нас днес. Да ни е сладко, хора!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*