Медиацията днес – меденка на Международния ден на младежта

 

Случайно или не – медиация с младежи в Международния ден на младежта. :)(:):)(:

Повод: зачестилите избухвания в общуването с родителите и учителите им, които натежават и във взаимоотношенията в тяхната тайфа. Избират да намерят решение чрез откровено и взаимно-уважително общуване, вместо да използват „старите шашми като наказване, отсвирване, скатаване, бъгване, депресиране, демонстрации на безразличие и кой-е-по-по-най, игри на жертви и палачи… и подобни сгъбясвания.“ (техни думи)

pach.adams.nose.winИзвод: никое разминаване не заслужава цената здраве! И някой спомена Пач Адамс и златният му ключ за чудеса – човечността в отношенията, призована и чрез по-нетрадиционни подходи. Защото, казва той:  „хората искат да бъдат чути, а аз искам да знам всичко за тях“.  А друг възкликна накрая: „- Ето така сега се става Номер 1 Заедно. Яко!“

Дочух и две метадуми от техния сленг: меденка (чудесно, много добре) и меденуха (меденуха си, много си добра). Ей, как си пасват с мед!иацията.

Благодаря за съ-творчеството, куулъри 🙂 Грейте!

¡ Имате ли въпрос за това как да подходите за разрешаването на конкретен случай, в който сте участник? Искате ли да заявите случай за разрешаване?– можете да го направите така.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*