Невъзможното е спотаено възможно

Ето една история от facebook, която усмихва и замисля за важността да имаш отворен сърцеум и любопитство за проверка:

„ОБЯВАТА ГЛАСЕШЕ:

„Продава се вила на брега на морето, 3 етажа. Басейн и градина. Цена – $1.“

– Каква глупост! – промърмори клошарят, намачка вестника с обявата и го хвърли обратно в кофата за боклук, откъдето преди минути го беше извадил и разгледал.

Тръгна да обикаля около луксозните къщи с дворове като от рекламно списание за имоти. Понякога в контейнерите на тези улици имаше килограми изхвърлена храна. Доста свястна. Клошарят обичаше тези разточителни квартали край морето.

На дувара на една от помпозните вили видя надпис:

„Продава се. 3 етажа. Басейн и градина. Цена – $1.”

– Да не би да е грешка някаква, изпуснати числа?! – помисли си клошарят и цъкайки с език продължи нататък. Като излезе на магистралата вида билборд: «Продава се вила на брега на морето, 3 етажа. С басейн и градина. Цена – $1».

Клошарят се позамисли. Стана му интересно кой безумец може да напише такова нещо и реши да провери все пак. Нямаше какво да губи, освен последния си долар в скъсания джоб. Върна се при вилата с обявата на дувара. Притеснено натисна бутона на порталния звънец. Мина време докато му отвори една красива жена. Явно дворът беше големичък.

– Да?
– Извинете, идвам заради обявата… Това някаква шега ли е?
– Кое?… Какво говорите? Всичко е точно.
– Питам за цената: 1 долар?! Сериозно ли е?
– Да. 1 долар. Ако представлява интерес за Вас можете да разгледате имота.

Във възторг от видяното, клошарят даде с радост последният си долар и стана горд собственик на имот от приказките, за който никога дори не беше и мечтал. И все пак искаше да разбере защо цената е толкова ниска и попита старата собственичка.

Тя се усмихна топло и каза:
– Много просто. Мъжът ми преди смъртта си е написал завещание. В него разпорежда да продам тази вила и парите от продажбата да преведа по сметката на любовницата му. Не мога да не изпълня последната му воля. Нали така?! Аха! Обявата висеше вече от половин година… Вие сте единственият, който позвъни. Всичко най-хубаво ви желая!

Предложение за поука: Шансове се дават на всички ни и се спотайват зад безизходности по най-неподозирани начини. Нужно е само да проверим и повярваме, че невъзможното е възможно.“

* На английски език думата невъзможно (Impossible) е съставена от думите Аз-съм-възможен (I’m possible).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*