Любопитно: всеки зъб в устата ни е от значение за мира ни

Когато казваме, че „Мирът започва от самите нас“, дали се замисляме, че това включва и личната ни хигиена? – физическа, хранителна, интимна и комуникационна…

И, докато медиацията може да подкрепи комуникационната ни хигиена – да сме начисто и здравословно в отношенията със самите себе си и помежду ни, то и за физическата и биологичната, са нужни полезни навици.

Ежедневният баланс е динамична величина и изисква да са налице и двата типа хигиена. И те са пряко свързани, макар и невидимо.

(Например: дори само с едно, откровено докрай, изразяване на потисната емоция или тежаща родова тайна, може да се отпуши мощен изцелителен процес в безопасна среда.)

Затова, с благодарност за здравите си зъби и за полезност, споделям тук една от многото чудесни статии от bionevroemocia на Рози Желязкова: Твоите зъби показват кой си.

Поглеждайки в устата си, виждаме условно определените 4 квадранта:

 

1 – представляващ фигурата на Бащата и рода

2 – представляващ фигурата на Майката и рода

3 – представляващ Дома

4 – представляващ Работата

 

 

В статията е посочено значението на всеки зъб и чрез това – какво ни подсказва наличието на болка или патология в него.

И нека внимаваме да не превръщаме даден знак – в стрес и самопрограмиране, че сме лишени от нещо. Всичко ни е дадено и ще ни се даде. 🙂 Когато си качествено информиран, няма фатални и непоправими неща, всичко е възможно и за всяка болка има изцеление!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*