Обратна връзка от сертифициращото обучение 2020

Една дългоочаквана нова вълна от медиатори пое по пътя си през ноември 2020г.

За познаващите силата на медиацията това е ясен знак, че у нас има добър ресурс от миротворци, действащи в различни социални сфери. Оказва се, че е налице критична маса от професионалисти, които работят на терен в ключови места и ситуации за win-win общуване и спогодяване, вместо да оставят най-смелите мечти за човека, човечността и човечеството само за сладките си сънища.

С благодарност споделям тук обратните им връзки за преживяното в Сертифициращото обучение :

“Разказаха ми за център “Ахая“ и за Катина, след това четох книгата „В храма на медиацията – как е на практика“, но едва когато започна курса разбрах какво се случва на практика – аз бях направила много важен избор и имаше кой да ме поведе по пътя. Работила съм дълго време с хора, обучавала съм, но в център Ахая има една светлина и чистота, която те пречиства, кара те да се заровиш дълбоко в себе си, за да повикаш детето! Само редом с него можеш да бъдеш успешен по пътя на медиатор!

В началото исках много да помоля Катина да покаже на практика как тя прави медиация, но още през втория ден си дадох сметка защо не го прави. Защото не иска просто да я копираме, а се опитва да изтласка от всеки един от нас най-доброто, с което можеш да започнеш, за да светиш със собствена светлина. Мекотата на преподаването, ненатрапчивият подход на стигане до знанието, средата, която Катина създава и в същото време твърдостта на принципите й! Чувствах се като в утроба – чисто, светло и удобно, там където се ражда новото. Партньорството на Катина с Дани беше изключително важно за мен, като комуникация, подаване на темата и допълване.

Защо съм се записала на курса – каква вътрешна своя потребност съм удовлетворила? За да бъда добър комуникатор е необходимо първо да центрирам себе си. Да бъда устойчива, отговорна, да вярвам на хората и на доброто. Във всеки един конфликт да виждам пътя, по който може да се върви. Да уважавам спорещите, независимо от тяхната лична история и цели!…”

Ева Жечева, директор на Дирекция “Права на детето”, Омбудсман на Република България

„Преди години се запознах с концепцията за разрешаване на най-трудните проблеми и най-големите кризи в живота, наречена от Стивън Кови „третата алтернатива”. В бизнеса си, като човек практикуващ свободна професия повече от 20 години, с цел постигане на дългосрочна печалба във взаимоотношенията си с клиентите, съм търсила ежедневно и целенасочено „win-win” решенията. Като родител на две деца с огромен интерес съм чела и в детайли съм се запознавала с идеите на ненасилствената комуникация. В практиката си на коуч съм работила с ценностите и различията на клиентите си.

Реално обаче, трансформацията в мен се получи за няколко дни чрез тренинга за медиатори на ЦМ Аха!я. Трансформация към мир и овладяване на уменията за постигането му. Курсът е направен с уникален усет към детайлите, които оставят запечатани ярко в съзнанието образите на важните моменти в практикуването на медиация. Атмосферата му на провеждане е изпълнена с аромати, вкусове, звуци, цветове, символи и изненади. Препоръчвам на всеки да опита от вдъхновението на курса създадено, както от водещите, така  и от общуването с уникалните курсисти. Мое мнение е, че е необходимо всички хора съзнателно да поемем отговорността  за овладяването на  изкуството на партньорството и честния диалог, за да вървим заедно напред по пътя на миротворчеството в името на общото ни бъдеще.“

– Милена Арав, председател на МЕНСА България, застрахователен брокер, създател на Mind Coach Ltd.

“Харесаха ми усмихнатите очи на водещите, приобщавайки ни към изживяното щастие при успешните медиации. И посвещаването ни в най-тънките нюанси на медиацията… Посяването на перспективата за майсторлък в душите на чираци е нещо красиво. След тренинга се чувствам калфа в растеж. А повишаването на самокритичността ми намирам за градивна. Благодаря!”

– Панчо Малезанов, художник

„Хареса ми цялото обучение. Много ми допадна начинът на представяне на информацията и докосващия тренинг. Изключително ценно е усещането за полезност на метода, споделен с мир и човечност!“

– Цветелина Иванова, психолог в детска градина

Всичко ми хареса, от избора на участниците – много разнородни, интересни и сърдечни хора, до мястото на провеждането (прекрасната есенна гледка) и разкошните кексчета. Катина и Дани бяхте изключително предразполагащи, много внимателни към нуждите на всеки един от нас и страшно полезни с практическите си съвети. Хареса ми начинът, по който бе изградено самото обучение – уникалното започване всеки ден, дискусиите на принципите на медиацията въобще, поглеждане към вътрешното ни аз като път към познанието на другия, до достигане на отговорите на вълнуващия всеки един от нас, участниците, въпрос: „Как е на практика?“. Много полезни гости, изключително вълнуващи с познанието си, което така щедро споделиха с нас.

И разбира се – атмосферата! Много топлина, сърдечност, приемане и прегръщащи усмивки. Вярвам, че всички ние се разделихме като близки приятели. Поне, при мен, дълго след приключване на курса остана усещането за топлината и приятелствата, които срещнах. Благодаря!“

– Мария Казанджиева, адвокат

Следва продължение!

За Книгата-наръчник

За Бележник на медиатора

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*