Новини за медиацията по света – януари 2017

Любопитни новини за медиацията от: Англия, Нигерия, Индия, Армения, Хонг Конг, Сингапур, Северна Корея, Австралия…

  • Англия (UK & Wales) – Седмицата на семейната медиация подчертава, че 48 билиона £ коства на данъкоплатеца цената на разпадане на семейството като призовава за медиация (сряда, 26 януари 2017)

42% от браковете в момента се очаква да приключат с развод, който струва милиарди лири данъци.

Асоциацията на семейните медиатори призовава родителите да поставят децата на първо място и да се опитват да избегнат продължителни съдебни битки. Научните изследвания разкриват, че въпреки промяната в Закона, само 14% са били наясно с алтернативата на семейната медиация, когато се разделят.

Седмицата на семейната медиация тече в момента (от 23- 27 януари) и има за цел да повиши информираността за ползите от медиацията и законодателството за семейна медиация.

Индексът „Цена на разтрогнатите семейства“ за 2016 разкри, че разходите на данъкоплатеца за семейни разводи са се увеличили с 1 млрд £ до 48 милиарда £, и все още се покачват. В същото време, въпреки че медиацията е законово изискване при развод на двойки, преди те да тръгнат по скъпия съдебен ред, само 14% от родителите са били наясно за алтернативата на семейната медиация, когато са се развеждали.

В началото на седмицата на семейната медиация (23-27 януари 2017), Асоциация по семейна медиация призовава за по-голямо обществено разбиране на процеса на развод, за да по-добра защита на децата и други лица в риск, както и за намаляване на тежестта върху данъкоплатците.

Следва продължение…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*