Обратна връзка от клиенти и партньори

„Ние имахме тегло, дето съд ще го отсъди, ама не може да го реши докрай – да ти олекне на душата… Един имот на ‘арно, божие място, ама на много челяд. И всеки теглеше неговото да стане, та се караха много. Само неговото, а то, рекох им, ‘сите сме в един кюп и Бог ни гледа. Ама ни насам, ни натам и „шушу-мушу“. Не могат го разделят, а животът минава, плод гние. И не вярваха, че има начин, ама на! Я те видях, баби. Видях, че мога да ти имам вяра и после те видяха. И ти ни подреди работите, така с добро, всеки да е зачетен. А адвокатите как хрисими станаха, един до друг… бре! Олекна им на децата, всеки си каза. И чудо, ръце си стиснаха, доволни сълзи ми докараха след толкоз годин… Но най-ме сгря човещинката.“ – баба Гина, 89 г. (Семейно-наследствена медиация)

„Помня, че… обстановката ми допадна; още не знам как успя да се справиш с избухването, но е факт, че успя; безпристрастна, хем очарователна, хем респектираща; хареса ми, че измислихме решение, за което не бяхме се сещали сами; разбрах, че повечето от опасенията ми са били напразни; изненадах се на много неща,  които бях преценил като „бита кауза“; зададе ми въпрос, който не помня някой да ми е задавал: „- От какво наистина се нуждаеш сега?“, поне 10 минути мислих – страшно ценно. Задавам го и на себе си и на другите много често от тогава.“ – Лъчезар Жотев, 52 г. (Медиация на работното място)

„Това беше една от най-хубавите ми срещи на чай. Странно е да го кажа след като поводът беше не особено приятен – със съпруга ми минавахме през криза и говорехме за развод. Но това е истината. По този начин, посредством медиацията, кризата ни възроди. Преоткрихме се, себе си, един друг. И нещо ново за мен – имах усещането, че сме го постигнали именно със свои сили, воля, в свой интерес. Благодаря! P.S. Мъжът ми видя написаното и каза, че се подписва и той с две ръце, с добавка: помнел историята, която ти ни разказа просълзяващо в критичния момент и се надява да си я разширила с неговото допълнение, с което се и разсмяхме. И да предавате нататък.“ – Любляна Полийска, 42 г. (Семейна медиация)

„Очарователна, спокойна, съобразителна. Човек, на когото виждаш, че можеш да разчиташ. И професионалист, казващ много с малко думи. Това ми е мнението за „домакина“ медиатор. Аз съм добър в това да се боря и да побеждавам. Като попаднеш на някой добър в това да сближава, можете да свършите доста добра работа. А и всеки един да си вземе наградата. Приятно е да победиш без другият да се чувства загубил, прецакан, прекаран. Опиташ ли го веднъж, ще повториш…” – Симеон Денов, адвокат (Медиации на работното място)

“ – В един момент се почувствах… като в храм.“ „– Да, с откровение и за двама ни.“Галина Благоева и Иван Благоев (Семейна медиация)

„Останах с много добри впечатления от медиацията. Наистина. Беше добре структурирано, всички мнения бяха чути, редът в комуникацията се спазваше доколкото беше възможно…“ – Н.М., 42 г., семейна медиация между разведени родители заради общото им дете-тийнейджър

„На първо място е подкрепата ти със самото ти чисто желание за участие в решаването на проблема, второ –  с непредубедеността си и не на последно с това, че познаваш добре и човешката душа. И всичките неща, заедно с търпението и безотказността, свършиха работа.“- Б.З., 65 г, медиация между съседи в жилищна сграда

„Благодаря за доброто пространство.“ – Георги Стоилов, 57 г., слагайки в ръцете ми бурканче мед, произведен от пчелите, за които се грижи (Семейна медиация).

„Днес създадохме прекрасна енергия и не само предоговорихме, ние творихме в нея. Браво на нас! Благодаря!” – Йосиф Попов, търговска медиация 

– Ах! Аха! Аха я!– Само, да бяхме направили това преди целия онзи цирк…– корпоративно-търговска медиация 

„С теб е удоволствие да се работи. Ти си прекрасен човек, медиатор и колега, от когото може да се научи много за това какво е медиацията и как протича тя. Много ми допада стила ти на водене на процедурата и това, че уважаваш страните. Искам специално да отбележа колегиалността ти, нещо, което аз изключително много ценя у хората. Това е накратко мнението ми за съвместната ни работа, която, както знаеш, се надявам да продължи и в бъдеще с още много ко-медиации.“ – Красимир Ташев, медиатор в ЦСМ към СРС

!!! Медиацията е напълно поверителна процедура. И всяко споделено име, цитат или факт, са само с изричното съгласие на авторите и носителите им.

Обратна връзка от участници в тренинги

Книга за медиацията

Център за медиация Ахая

Обучение по медиация

Професия медиатор

Аха подход в медиацията

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail