За блога

med-2МЕДиация.

Тази идея съществува открай време и днес светът е узрял за нея!

 

Време е да се срещаме в отворен ДИАЛОГ

и в и чрез него да договаряме промените, които желаем, за да живеем в семейството, държавата и света, в които искаме да живеем.

Труден разговор, разминаване, спор, сблъсък, конфликт…  – ключовите ситуации на среща помежду ни, са и най-благодатни за заряд и развитие.

Както на ниво личност (съзнателен избор), така и във взаимоотношенията (съзнателен диалог).

В конкретна ситуация, партньорски, с яснота и с резултат, който е добър за всички ни – нека участваме свободно в тази промяна.

И да я случим в ежедневието си – във всяка своя история.

Искате ли?!

ДОБРОВОЛЦИ! Ако усещате резонанс с моята нагласа и с аха-подхода, ако усещате силен вътрешен подтик да подкрепите миротворческата мисия на Център за медиация Ахая и да се развивате личностно в тази синегрия - пишете ми. Можем да се окажем ключови партньори по пътя!

Защо на чай?

Обичам чай и срещата на чай. А вие?

Не е ли чудесно как можем да се срещнем от-ново в настоящето и простотата?

Насладата от точно тази ароматна чаша с неповторимия й жизнен вкус. В уютна атмосфера, съзнанието ни се отпуска и същевременно се събужда за случващото се тук и сега.

И ето ни възможност да отворим с лекота всичките си сетива:

Къде във всяка ситуация е, не само жилото, а и меда?!

„Чаят е действие, съвършено в своята простота. Когато пия чай, сме само аз и чаят. Останалият свят се разтваря. Няма притеснения за бъдещето. Няма съдене за минали грешки. Чаят е нещо много обикновено: чай от смлени листа, гореща чиста вода, една чаша… Вдишвам аромата, малки деликатни парченца от чая плуват на повърхността чашата. Пия чая, същността на листата става част от мен. Чая се влива в мен, променя ме. Това е акт на живота, в един съвършен момент и в този акт внезапно се разкрива истината за света: цялата сложност, трудност, болка, драматизъм на живота е илюзия, преструвка, създадена от съзнанието ни без цел. Тук сме само чаят, и аз… сливаме се.“- Тик Нят Хан

Медиация – що е то?

Полезни отговори

Наръчник

От двадесет години виждам как в неудобни ситуации, хората се осмеляват да се доверят за тази среща и само след минути споделят спонтанно, от центъра на същността си, че са облекчени и изслушани, че се чуват един друг и, че има светъл изход.

Тук ще намерите актуална, искрена и изобилна информация от практиката, новостите и уредбата за медиацията, практически тренинги и други възможности за разрешаване на спорове

по мирен и удовлетворяващ начин.

Добре сте дошли и благодаря, че отворихте този прозорец!

! Всеки случай, който споменавам, е съобразен изцяло с принципа на поверителност, анонимност и със знанието и съгласието на участващите в него страни.

Споделянето цели единствено и само практическо запознаване с реалните ползи от медиацията и всяка прилика с конкретни лица и събития, е неволна. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*