За блога и мен

 

Добра среща!

Позната съм професионално катo

  • медиатор Nо 20061012003 в Единния Регистър на Медиаторите и треньор по медиация, с 16 годишен опит, 92% success rate и над 1000 win-win споразумения в областта на:

 

семейните отношения – семейна медиация,

отношенията в училищата – медиация в училище,

работната среда – медиация на работното място,

договорните/бизнес отношения – бизнес медиация,

трансформираща медиация и онлайн медиация;

  • юрист и психолог – по образование и опитности;
  • един от уверените пионери и визионери на медиацията в България;
  • треньор, коуч и ментор по миротворчество и медиация;
  • експерт по емоционална интелигентност и интегритет;
  • зам.-председател и член на Национална Асоциация на Медиаторите, участник в World Mediation Forum, медиатор-доброволец и ментор по няколко каузи и в Центъра за спогодби и медиация към Софийски Районен Съд и СГС;
  • наградена с почетния знак за професионални постижения и активна дейност на Съюза на Юристите в България и Национална Асоциация на Медиаторите.
  • изследовател на човешките взаимоотношения и win-win култура, инициатор и съучастник по проекти за пълноценно и автентично общуване; подкрепяща ключови лидери за градивна промяна;
  • разработила самостоятелна практика-композиция „Свещените споразумения“.

article separator2 Отзиви

Коя съм аз, извън тези етикетчета ли? Тук съм тази, която обича да ви поднася чая. И то, когато има възел за развързване. 🙂

Докъде съм и в каква посока вървя:

Основната ми тема са хармоничните партньорски взаимоотношения. Вдъхновяват ме разнообразните начини, по които хората се срещаме и избираме да оживим това, което ни свързва. Изследвам ги – тези ситуации, начини, аха!-моменти – и подкрепям свободното ни и равностойно съществуване в тях.

Отдавна, чрез детските си интереси, разпознах призванието си в работата с, върху и чрез взаимоотношенията и изграждане на култура на съзнателния диалог. А преди години и особено ясно напоследък, виждам силата и отговорността си да допринасям за градежа на мостове – между ляво и дясно, изток и запад, горе и долу, вътре и вън…  Затова, сред множеството професионални етикети харесвам този, който дойде спонтанно чрез приятелка-журналист: „- Значи си домакин на партньорската среда и модератор на новото предоговаряне… Ех, че хубаво!“. Да, предоговарянето на взаимоотношенията ни – за настоящия момент и за взаимно благо.

В работата си използвам разнообразни подходи и инструменти, както класически, така и неконвенционални, но винаги холистични – като triple focus, квантова синхронизация, art of hosting, сталкинг, енергийна психология, биодекодиране, фамилни констелации, ненасилствена комуникация, нлп, коучинг и други практики от миролюбиви системи с широк и хармоничен светоглед като будизъм, йога, катара, дъновизъм, акаша, даоизъм и други…

Благодарна съм за здравата образователна основа от юридически, психологически и комуникационни качества и умения и за вече повече от 16 годишната практика в медиацията. А също и за партньорството с точните личности по пътя, взаимообменът с които изважда на бял свят есенцията от мен и е истинският автор на историите, които разказвам. БлагоДаря!

Обожавам как медиаторството се съчетава с работата ми на консултант човешки ресурси и организационна култура.

В момента изследвам концентрирано в: трансформиращата медиация, медиацията между общности и организации, трансгранична медиация, медиация между държави, за единство в света. И активно подкрепям процесите за градивна промяна в най-ключовите точки на обществен дискурс – образователната, трудовата и съдебната системи; между държавна администрация и граждани; между представители на утвърдени и на алтернативни системи; между лидери/общности. Проучвам с интерес приноса на българското в миротворчеството.

Радва ме всяко партньорство за работа заЕдно.

… И така, какъв чай искате сега?

mediationtea.com

За блога и защо на чай с мед и лимон.

 Що е медиация?

Моето разбиране

Полезни отговори

Как да изберем медиатор?

Интервюта с мен в медиите

P.S. В един от нас споделя

 Център за медиация Ахая

Наръчник

! Всеки случай, който споменавам, е съобразен изцяло с принципа на поверителност, анонимност и със знанието и съгласието на участващите в него страни.

Споделянето цели единствено и само практическо запознаване с реалните ползи от медиацията и всяка прилика с конкретни лица и събития, е неволна. !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on За блога и мен

  1. Здравейте, юрист съм по професия. Медиаторството ми харесва като способ за разрешаване на спорове. Интересувам се от обучение и практикуване в тази област.Възможно ли е да бъда обучена за медиатор и да практикувам?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*