За блога и мен

Добра среща!

Казвам се Катина.

Позната съм професионално като отдаден медиатор

(N20061012003 в Единния Регистър на Медиаторите към МП),

ментор и треньор по медиация с 20 годишен опит,

92% success rate и „бяла лястовица“ за невъзможни win-win споразумения в различни области:

семейните отношения – семейна медиация,

отношенията в училище – медиация в училище,

трудовата и офис/работна среда – медиация на работното място,

договорните/бизнес отношения – бизнес медиация,

трансформираща медиация и онлайн медиация;

  • юрист и психолог – по образование и опитности;
  • един от всеотдайните пионери и визионери на медиацията в България;
  • обучител и ментор по миротворчество и медиация;
  • експерт по емоционална интелигентност и интегритет;

  • зам.-председател (2016-2019) и член на Национална Асоциация на Медиаторите, участник в World Mediation Forum, доброволец-ментор в първите няколко години на Центъра за спогодби и медиация към Софийски Районен Съд и СГС;
  • наградена с почетния знак за професионални постижения и активна дейност на Съюза на Юристите в България и Национална Асоциация на Медиаторите.
  • изследовател на партньорските взаимоотношения и win-win култура, инициатор и съучастник по проекти за пълноценно и автентично общуване; подкрепяща формални и неформални лидери за градивна промяна;
  •  създател и водещ на практиките „Свещените споразумения“, „Скок отвъд триъгълника на Карпман“,  „Събуждане на Наблюдателя“ и „Развитие на вътрешния миротворец“…

article separator2 Отзиви

Основната ми тема са хармоничните партньорски взаимоотношения. Вдъхновяват ме разнообразните начини, по които хората се срещаме и избираме да оживим това, което ни свързва. Изследвам ги – тези ситуации, начини, аха!-моменти – и подкрепям свободното ни и равностойно партньорство в тях.

Отдавна, още чрез детските си интереси, разпознах призванието си в работата с, върху и чрез взаимоотношенията и изграждане на култура на съзнателния диалог. А преди години и особено ясно напоследък, виждам силата и отговорността си да допринасям за градежа на мостове – между ляво и дясно, изток и запад, горе и долу, вътре и вън…  Затова, сред множеството професионални етикети харесвам този, който дойде спонтанно чрез приятелка-журналист: „- Значи си домакин на партньорската среда и модератор на новото пре-договаряне… Ех, че хубаво!„. Да, пре-договарянето на взаимоотношенията ни – за настоящия момент и за взаимно благо.

В работата си използвам разнообразни подходи и инструменти, както класически, така и неконвенционални, но винаги холистични.

Благодарна съм за семейството от миротворци, от което произхождам, за здравата образователна основа от юридически, психологически и комуникационни качества и умения и за повече от 20 годишната практика в медиацията. А също и за партньорството с точните личности по пътя, взаимообменът с които изважда на бял свят есенцията от мен и е истинският автор на историите, които разказвам. БлагоДаря!

Обожавам как медиаторството се съчетава с работата ми на специалист човешки ресурси и организационна култура.

В момента изследвам концентрирано в: трансформиращата медиация, медиацията между общности и организации, медиация между държави и за единство в света. Активно подкрепям процесите за градивна промяна в най-ключовите точки на обществен дискурс – образователната, трудовата и съдебната системи; между държавна администрация/общини и граждани; между представители на утвърдени и на алтернативни системи; между лидери и общности. Проучвам с благодарност и българския принос в сферата на миротворчеството.

Радва ме работата заЕдно.

ДОБРОВОЛЦИ! Ако усещате резонанс с моята нагласа и с аха-подхода, ако усещате силен вътрешен подтик да подкрепите миротворческата мисия на Център за медиация Ахая и да се развивате личностно в тази синегрия - пишете ми. Можем да се окажем ключови партньори по пътя!

…И така, за какво сте жадни сега и какъв чай ще желаете?

mediationtea.comС искрено подадена ръка: Катина Клявкова

FaceBook page: Катина Клявкова – медиатор

За блога и защо на чай с мед и лимон.

 Що е медиация?

Моето разбиране

Полезни отговори

Интервюта с мен в медиите

Как да изберем медиатор?

P.S. В един от нас споделя

Книга за медиацията

Обучение по медиация

Професия медиатор

Аха подход в медиацията

! Всеки случай, който споменавам, е съобразен изцяло с принципа на поверителност, анонимност и със знанието и съгласието на участващите в него страни.

Споделянето цели единствено и само практическо запознаване с реалните ползи от медиацията и всяка прилика с конкретни лица и събития, е неволна. !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on За блога и мен

  1. Здравейте, юрист съм по професия. Медиаторството ми харесва като способ за разрешаване на спорове. Интересувам се от обучение и практикуване в тази област.Възможно ли е да бъда обучена за медиатор и да практикувам?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*