Умението да предефинираме и предоговаряме

Все повече хора осъзнаваме, че се нуждаем спешно да предефинираме понятия като „успех“, „справедливост“, „партньорство“, „баланс“, „уважително общуване“, „разумни граници“, „истинска връзка“, „съзнателно заедно“, „здравословно“, „най-доброто за децата“… И след това да предоговорим ясно как точно да ги случим в ежедневието, на практика – и самостоятелно и заедно.

За това обаче, са ни нужни обновена нагласа и умения, свежа перспектива и благоприятна среда за конструктивен диалог. Една статия или книга може само да ни отвори прозорче към тях.

И трите са от такъв порядък, че нито ги получаваме от-само-себе-си, нито могат да се проявят на същото ниво, на което са се завързали затрудненията ни.

Благодарна съм, че точно на тези три нужди откликва с преживяване медиацията.

Вместо да се блъскаме в една и съща стена, можем да разчетем правилно посланието, което тя ни носи и да продължим напред удовлетворени и вдъхновени.

Според участниците в медиация и в обученията ни по медиация „Да култивираме дарбите си чрез нови умения и да участваме активно в процес, който създава нови решения, е мощен начин да помогнем на самите себе си, на общността, в която живеем и да дадем своя смислен принос към света“!

Следващото ни Обучение по медиация за професионални медиатори наближава – 4-5 и 11-12 Ноември 2023г.

Резонира ли Ви миротворческата честота?

 

 

ДОБРОВОЛЦИ! Ако усещате резонанс с моята нагласа и с аха-подхода, ако усещате силен вътрешен подтик да подкрепите миротворческата мисия на Център за медиация Ахая и да се развивате личностно в тази синегрия - пишете ми. Можем да се окажем ключови партньори по пътя!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*