МедиАция

Труден разговор?

Нажежено разминаване с човек, с когото се налага да общувате всеки ден и по ключови въпроси?

Заплетена ситуация с притискащ ви deadline?
Представете си… да се пренесете в уютна среда, с гостоприемен домакин, където можете да разчитате на:

  • пълно изслушване на различните гледни точки,
  • обективност и неутралност на подкрепата,
  • равнопоставеност в процеса на общуване,
  • продуктивност на решенията,
  • подобряване на взаимоотношенията.

Препатилото българско в нас ни съветва ”да не отиваме при външен (чужд) човек, за да ни реши проблема”?… А, ако отидете при избран от вас уважаван човек, с неутрален и необременен поглед и опит в създаването на благоприятна среда – за да намерите развръзка по най-добрия възможен начин?

Според множество изследвания на психолози и социолози от Harvard Business School и Personnel Decisions International, в такава благоприятна атмосфера всеки човек е склонен да чуе, да приеме, да разбере, да потърси наистина разумен изход, да опита и нов подход.

Участвайки в подобна познавателна среща-разговор заявяваме разумност, повече увереност и воля за цивилизован диалог, отколкото притесняващото ни признание, че не сме достатъчно добри в затруднена комуникация.

„Много хора смятат, че мислят разумно и търсят решение, докато не се окаже, че просто пренареждат своите предразсъдъци” – Уилям Джеймс

Имате ли неразрешени спорове, които се натрупват и тежат в пространството, пречат на работата и настроението ви? Изглеждат ли ви безнадеждно? Нужно ли ви е да заявите докрай своята гледна точка и да проверите отвореността на другия към дадено предложение?

– Защо да не изпратите ПОКАНА за Разговор на чаша Чай?!…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*