Академия за учители – с работилница по медиация

Вдъхновение! Така с една дума можем да опишем това, което преживяхме и това, с което си тръгнахме след първото издание на Академия за учители.

Благодарим от сърце:

– на Маги Благоева от Център за демократично учене за идеята за събитието и за убедеността, че подобен тип обучение е ценен, нужен и смислен;

– на всички водещи на работилници, които се отзоваха на поканата ни без да се замислят и се раздадоха за участниците в събитието: Катина Клявкова, Еми Илиева, Павлина Божкова, Деси Стоева, Александър Евтимов, Правда Китанова, Иван Господинов и Цвети и Маги;

– на Лъчезар Африканов за това, че също повярва в идеята и се развихри в осъществяването й;
– на JA Bulgaria, че ни дадоха възможност да работим в красива и уютна атмосфера при приятели;
– на Bake Studio за чудесната храна и усмивките.

Благодарности на всички участници за енергията, ентусиазма и отвореното съзнание, с които влязоха в събитието и го направиха истински вълнуващо и смислено преживяване за всички ни!

Катина откри Академията като ни разказа защо е важна медиацията в училище, какви са основните й принцципи и с какво реално може да е полезна.

Доброволци влязоха в ролята на медиатори – родители, деца и учители… и преживяха частици от равностойната среща, откривателство и „гмурване надълбоко“, характерни за медиацията.“ 

Повече за Академията за учители:

„Работите с деца? Имате интерес и искате да опитате различни методи, техники и подходи в сферата на образованието? Предпочитате практически занимания пред теоретични обучения?

Имаме удоволствието да ви поканим на първото издание на Академия за учители (18.11.2017) – пространство, където се учим едни от други и където разширяваме разбирането си за това какво е ученето и как може да се случва.

Идеята за Академия за учители се роди от практиката – виждаме все повече учители, които искат промяна в начина на преподаване, търсят различни възможности, с които могат да направят часовете си по-интересни и по-полезни. Виждаме и все повече хора, които въвеждат и утвърждават в своята практика различни методи и техники. Решихме да съберем всички заедно и да създадем среда за взаимно учене и обмен на добри практики.

Целта на Академията за учители е участниците не само да се запознаят с различни методи, техники, стилове на общуване, способи за решаване на конфликти. Но да могат с лекота да приложат в класните си стаи това, което са научили. Да имат пространство, в което могат да се срещнат със съмишленици и да обменят идеи, впечатления, търсения.

Академия за учители се организира от Общност за демократично образование с любезното и незаменимо съдействие на Лъчезар Африканов и Джуниър Ачийвмънт.“

Пълна програма на събитието

Представяне на водещите на работилниците

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*