Новата вълна от медиатори. Аха, медиатори!

Щастливи сме да споделим голямото си удовлетворение от ноемврийския сертифициращ тренинг за професионални медиатори!

Ето какви обратни връзки пристигнаха от участниците, новооткрити медиатори по призвание:

  • “Първото впечатление е за прекрасна, уютна среда, която те предразполага да се потопиш бързо и неусетно. Фактът, че се учи най-вече чрез практика и, че атмосферата е неформална и приятелска, са основните фактори за това, че когато обучението приключи, неусетно си придобил нови знания и умения без това да се е случило с каквото и да е напрежение. Хареса ми абсолютно всичко – от логистиката, през мястото, обстановката, до метода на обучение и всички предоставени материали. Хареса ми, че през цялото време ми беше интересно. Най-накрая ми проблесна коя е сферата, в която мога да се развивам с нещо, което практикувам ежедневно в неформалната си комуникация с хората.– Лилия Христова, журналист, редактор, експерт връзки с обществеността и маркетинг за проф. Рандал Бейкър и автор на материали в peika.bg.
  • Благодарение на тренинга, осъзнах по-цялостно как можеш да си (и то в хармония) едновременно много неща, които съм усещала като изключващи се – например, да не даваш решения за проблеми, но пак да дадеш всичко нужно, което можеш и знаеш. Включително как медиаторът, сам той, е перманентен обект на само-медиация, уравновесявайки в себе си крайности, за да стане най-доброто. Да приемеш каузата на медиацията като своя (дори и никога да не практикуваш формално) и да я живееш, може да бъде трансформиращо важно за човек. Благодаря! ♥” – Сашка Таскова, счетоводител, управител на счетоводна къща.
  • “Много добър и ползотворен тренинг. Воден много професионално, независимо от различния подход, който на мен лично много ми подхожда (вибрира и резонира в мен). Препоръчвам тренинга на всеки, който се чувства различен и това не го притеснява. Благодаря на Катина и на целия екип от трима треньори!” – Йордан Мирчев, предприемач и ел.инженер.
  • „Вълнуващо и стойностно преживяване, със задълбочен подход към медиацията, което се случва естествено и леко, като поръсване с вълшебен прашец, който попада в сърцето и трансформира отвътре-навън аха медиаторите! БЛАГОДАРЯ!“- Михаела Христова, адвокат.
  • „Желанието ми да се занимавам с медиация дойде в специфичен момент от живота ми, когато се чувствах на кръстопът. Но определено след влизането ми в залата и особено след края на курса, смело мога да кажа убедено, че това е нещото, с което искам да се занимавам. Разгоряхте в мен огън от любов към медиацията 🙂 Благодаря!“ – Илиана Василева, юрист.
  • „В обучението присъстваше собствена концепция и подход, основани и на опита, всичко бе извън клишето и с осезаема уникалност и автентичност. Хареса ми различната концепция за медиацията – не като суха формална процедура, а с поглед към човешката природа и естество и максималното търсене на точката на помиряване на различията – доколкото ситуацията го предполага. Хареса ми също възможността за практическо упражняване на медиация с примерните казуси и това, че не бяхме оставени само в теорията. Изключително позитивни и приемащи тренери.“– Виктория Върсанова, старши ЧР мениджър
  • „Много съм щастлива, че имах възможността (и късмета:) да участвам в този тренинг. Притесненията ми за липсата на познания и опит в правото се изпариха още в самото му начало с потапянето в спокойната и приятна атмосфера, открития диалог и споделен опит и знания,  неформалните методи и практики, които леко и неусетно надграждаха разбирането и нагласите на всеки един от нас и на групата като цяло. Потапянето в аха-пространството ми даде спокойствие и увереност да предизвиквам себе си и да експериментирам без да се притеснявам за грешките, с отворен ум и сърце да приема уроците. За мен aха-медиацията е вдъхновение, осмисляне и прераждане на житейски и професионални опитности в призванието, което душата ми подсказва.“ – Симона Василева, фотограф, предприемач, мениджър на детски спортен клуб и младежки работник.
  • „Ох, толкова съм въодушевена… Медиацията е онова Единение, което позволява да преживеем и съпреживеем емоцията на другите. И онзи, вътрешния глас, който ни казва: че всички сме хора и сме едно неделимо цяло, а ако понякога и по някакви човешки причини допускаме да се делим, то това вероятно е, за да преоткриваме себе си в другия отново и отново. В този смисъл ИЗБОРЪТ е израз на свободната ни човешка воля, която ни е предоставена от висшия разум! Идеята на всичко това е в преоткриването на другия, а от там и на Цялото. Това е възможно само, когато започнем да осъзнаваме себе си в пълния смисъл на думата – едновременно като неповторимо и уникално същество, което е съществена част и допринася за Цялото!

Ето затова медиацията ме вдъхнови и преизпълни с любов и надежда! За мен тя е не само начин за помирение между хората, а е – Акорд, който задава основния тон и настройва човешката ни душа в хармонично съзвучие със всичко, което Е! За финал си спомням една мисъл на велик човек и учител, застъпник на човешките добродетели, която съдържа всичко, което не трябва да забравяме по пътя си като човеци: „Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш“ (Майка Тереза). Благодаря Ви! – Венета Димова, юрисконсулт

Следва продължение…

Благодарим, партньори медиатори. Благодат и нова надежда е да знаем, че ви има, греете истински в света-човешки и да вървим заедно по пътя!

Благодарим и на партньорите ни: Милчо Боров (Cantek), Весела Ангелова (Жива вълна) и Александър Миланов (Фондация Граждани на Новата епоха и Холистично Общество) за уникалния им и ценен принос в събитието!

Ахая е официално регистрирана в ЕРМ обучителна организация и всички медиатори, преминали тренинги в Ахадемията за медиатори, са базисно обучени едновременно в класическа медиация и медиация с аха-подход.

Обратни връзки от предишни обучения:

УдовлеТвореНие ; Ехо ; Благодаря за … ; ноември 2015-1 ; ноември 2015-2; пролет 2016, май 2016, септември-октомври 2016, ноември 2016 , март 2017 , май 2017

Център за медиация Ахая

Ахадемия за медиатори

Аха-подход

Следваща група за този сертифициращ тренинг ще има през есента на 2018 г.

Запълва се бързо, затова ако сте уверени, че искате да е с нас – обадете ни се да си запазите място!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*