Лидерът Пучдемон призова за медиация за разрешаване на Каталунската криза

снимка: Ройтерс

Каталунският регионален премиер и лидер, Карлес Пучдемон заяви късно в сряда, че подкрепя използването на медиация, с помощта на която да се намери изход от Каталунската криза. Но испанското правителство в Мадрид, все още не приема такова предложение, съобщава Ройтерс.

„- Този момент се нуждае от медиация. Получихме различни предложения през последните няколко часа и ще получим още. Всички те знаят, че съм готов да започнем този процес“, казва Пучдемон в телевизионно обръщение. „Ще го повтарям колкото пъти е нужно: мир, диалог, съгласие и разбирателство са част от политическата култура на нашия народ. Държавата обаче, не дава никакъв положителен отговор на тези предложения, които са на масата.“ допълни той.

Очаква се Каталунското правителство едностранно да обяви независимост от Испания следващия понеделник след референдум, който испанското правителство и съдилищата обявиха за незаконни. От своя страна испанският вицепремиер Сорая Саенс Де Сантамария, призова каталунският лидер да се откаже от плановете си да обяви независимостта на региона.

Светът очаква продължението на този изострен отдавна и неразрешен досега конфликт. Ще постъпят ли благоразумно и далновидно този път политиците?…

Източници: Investor.bg и Trud.bg
Снимка: Ройтерс
Свързани статии:
Видео: https://
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*