Индивидуални консултации за вътрешен мир в кризисни моменти

КРИЗАТА в личния ни живот и отношения – КАК да я използваме градивно и да преминем през нея във възходяща посока ?

Този въпрос е неизбежен поне няколко пъти в живота ни. Веднага след него идва и този – докъде на практика стигаме в това…

С какво мога да съм Ви полезна в кризисни моменти и ситуации ?

Аха-подходът, който прилагам успешно от 20 години, е мощно продуктивен в 2 плана:

1. Вътре-личностен - работа с вътрешния мир на личността - за вътрешен баланс и центриране, трансформиране на вътрешни конфликти и нагласи, развитие на вътрешния миротворец.

И

2. Между-личностен - работа за мир във взаимоотношенията с другите - чрез съзнателен и свързващ диалог, среща и пре-договаряне.

Двата плана често са неразривно свързани и се преплитат с невидими нишки. А, когато са видимо отделени, естествената посока на работа и развитие е отвътре-навън. Затова, от самото начало на живота, личното си развитие и практиката си, работя с тях цялостно, синхронно и холистично. Това и предлагам като професионална подкрепа от години насам.

Кога? В кризисни моменти или периоди от живота. Тези, които са същевременно „бременни“ за освобождавания, прозрения и скок на нови нива. Самостоятелно и заедно.

 

Аха-процесът на работа е партньорски – избираме се взаимно и вървим през равностоен обмен в обгрижен и структуриран от мен доверителен процес. Принципите, в които вярвам, че изграждат уютна и сигурна среда на общуване в този процес са: доброволност, равнопоставеност, неутралност и пълна конфиденциалност.

За Аха-подхода е характерно, че е концентриран и катализиращ. С него могат да се „родят“ жадувани  резултати и решения в няколко срещи, които с други подходи биха отнели години. Същевременно, аха-подходът е силно Наблюдателен – приобщаващ, неутрален, разширяващ към по-голямата картина, хвърлящ мостове към други дълбоки подходи/инструменти и жизнеутвърждаващ.

За кого НЕ Е този подход? Не е за хора, които: – искат на другия да му е зле, вместо да е win-win; – търсят някой да им потвърждава нагласите; – предпочитат да (се) съдят и обвиняват пред това да погледнат отговорно към своята част от пъзела и към взаимния принос и решение; – не усещат нужда от омиротворяване на вътрешните си конфликти и хармонизиране на взаимоотношенията; – очакват някой да направи нужната им промяна вместо тях; – действат с манипулативност и войнственост, вместо с намерение за сътрудничество; – се нуждаят от специализирана психиатрична или правна помощ; – са неготови да проявят уважение към труда и усилията на другите; – са неготови за съзнателна работа отвътре си И помежду.

В тази роля на чисто огледало, аз се чувствам уверена в този процес заради здравата основа под краката си, стабилната нагласа и смело разтворените криле на съзнателно развиваща се – в чист взаимообмен и сътрудничество.

Ако усетите резонанс и готовност – насреща съм за индивидуални консултации онлайн и лице в лице. Наравно с медиациите и обученията по медиация, за които можете да прочетете повече в този блог. Можете да ми пишете: ТУК.

С искрено подадена ръка:

Катина Клявкова, миротворец (психолог и юрист)

Може да е И и нека да е И!

Повече за мен като професионален медиатор

Медиация – що е то ?

Книга-наръчник за медиацията

Бележник на медиатора

Обучение за професионален медиатор

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*