Медиацията по света – септември 2019

В тази рубрика споделям с Вас регулярно някои от последните новини в сферата на медиацията и миротворчеството по света. Дано са Ви полезни! 

Темата на тазгодишния Международен / Световен ден за мир, който се чества на 21 септември, бе „Climate action for peace“.

Турция подписа Сингапурската Конвенция, отваряща нова ера в приложението и правната сила на медиационните споразумения, сключвани между отделни държави. Повече за Сингапурската конвенция можете да прочетете ТУК.

Търговската верига Уолмарт (Walmart) обяви, че е отворена за медиация по обвинение в полова дискриминация от 178 служителки, подали жалба пред американската Комисия за равни възможности за заетост (ЕЕОК). На 17 септември тази седмица това стана известно публично чрез Wall Street Journal.

Правителството на щата Лагос заяви по повод Международния ден на мира, че Центърът за гражданска медиация (CMC) е приел 30 467 спора за разрешаване между януари и август тази година. През този период с помощта на медиаторите са възстановени N799,402,558.
Инициативата „Учене за емпатия“ е израз на обединеното световно усилие да се изгражда мир чрез образование. По този проект на ЮНЕСКО например, разнообразна група от учители и педагогически служители от Бангладеш, Индонезия и Пакистан, заедно със служители на ЮНЕСКО провеждат серия от семинари в гимназия Фонабаши Кибу в Токио. Те са отворени за обмен с други инициативни групи по света и можете да се свържете с тях чрез линка, посочен по-горе.
Следва продължение…
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*