Новини за медиацията по света – септември 2016

Любопитни новини за медиацията от: Франция, Кипър, Австралия, Хановер, Ямайка…

„Във Франция, отказът от медиация, помирение или дори преговори преди подаването на иск в съда, може да бъде източник на значителен риск за ищците в арбитражни и съдебни производства. Такъв отказ може в действителност да е крайна спирка за ищеца, когато искът му е обект на френското право. При поява на обстоятелства за иск и отказ от опит за извънсъдебното им разрешаване, този иск може да завърши като недопустим, без съд или арбитър да му обърнат внимание по същество. На практика, тези обстоятелства нерядко могат и се нуждаят да бъдат решени…“

„Потребителите в Кипър имат на свое разположение алтернативното разрешаване на спорове, за което Службата по защита на конкуренцията и потребителските права към Министерството на енергетиката, търговията и туризма се погрижи да постави на мястото му през изминалата година.

Интересът на кипърските компании да се регистрират, за да бъдат в състояние да се възползват от тази форма на разрешаване на спорове, вече е много популярен и на други места в Европа и бързо се разраства.

Emilia Papachristodoulou от Службата за конкуренция каза, че алтернативното разрешаване на спорове (АРС) има за цел да се изграждат силни връзки между компаниите и потребителите чрез доверие, като същевременно предлага проста, бърза и евтина опция, без да се налага да се минава по съдебен ред. “

„Токсичните работни места се характеризират с прекъснати връзки и общуване, постоянни конфликти и спорове, стрес и тормоз. Те са места, където дисфункционалното поведение на работното място е с отрицателно влияние върху услугите или продукта, които организацията произвежда и предлага.  Спорадичните спорове между Джон и Сали например, се превръщат в системен проблем, който се отразява върху качеството на грижата за клиентите и пациентите, не се ремонтират пътищата или не се споделя ценна информация. Още по-страшно, токсичността на работно място не познава граници – тя може да проникне от от най-ниската и предната линия, чак до върха „.

„LUCEA, Хановер – треньорът по разрешаване на спорове, Shauna Miller, призова за помощ за финансиране на Програмата на Центъра за медиация в Хановер.

„Ние наистина искаме корпоративен Хановер да види необходимостта от медиация в своя живот и да се присъедини към нас в подпомагането на каузата да се обучават повече медиатори от различни професии и сфери. И, ако има хора там, които в техните работни места се нуждаят от обучаването на медиатори, да ни свържат с тях„, каза Милър от Ямайка, която е и треньор в Центъра към тамошната църква, съществувал в продължение на повече от 17 години.

„Ние не просто искаме да правим медиация; ние искаме тя да влезе в общностите, да влезе в училищата, ние искаме да се разпространява и работата на възстановителното правосъдие и сме се убедили в голямата полза от това. Искаме да направим работни срещи, но ръцете ни са вързани, защото ние нямаме нужното финансиране. Така че, ние призоваваме корпоративен Хановер и нашите политици и всички онези лица, които обичат Хановер, да ни помогнат в този добър за всички ни, процес.

„Решението на Великобритания да напусне ЕС ще има значителни последици за отношенията между нея и съдилищата на държавите от ЕС. В тази статия на Oliver Glynn-Jones и Nick Pryor разглеждат въздействието на Brexit върху управляването на спорове в международен план. Те споделят кои са най-вероятните промени на регламенти на ЕС, с очакването, че британското правителство ще трябва да предприеме прагматичен подход за минимизиране на законодателните изисквания и съществени промени в тази област на международното сътрудничество.“

Следва продължение…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*