Медиацията в киното

Медиацията присъства във все повече филми и сериали като предпочитан избор на хора в спор или в затруднена комуникационна ситуация.

В кои кино-моменти сте я срещали Вие ?

Хайде да направим видеотека, която да е на разположение на всеки нуждаещ се от примери ?!

Ето няколко от мен:

1. Сериалът „Почти законно“ („Fairly Legal“) – американски, с очарователната Сара Шахи в главната роля. Героинята ѝ (Кейт) е действащ медиатор-юрист, провеждащ т.нар. оценъчна медиация в Сан Франциско, САЩ. Там е обичайна практиката при всяко новопостъпило съдебно дело съдиите и адвокатските кантори да дават на доказали се медиатори минимум 48 часа за провеждане на медиация преди да се прибегне до съдебна процедура. В множество интересни ситуации – вълнуващи, дълбоко замислящи и понякога комични – Кейт помага с все сърце да се намери мирния, взаимно-удовлетворяващ, човечен изход.

2. Сериалът „Развод“ („Divorce“) – американски, с известната актриса Кари Брадшоу. Вижте видеото, съдържащо една показателна ситуация с леко комичен ефект. Бих добавила и уточнението, че медиацията е предимно неформална и не е необходимо в нея да има дебели папки с документи:

 

3. Кратки филми като индийският „Медиаторът“, на режисьора Hareesh Chakra Sateesh.

https://

4. Анимации.

5. Филми с моменти, в които медиацията е спомената навреме и адекватно.

Следва продължение…

Какво още да добавим? Очаквам с интерес реакциите Ви!

Самата аз съм пълна с идеи за сценарии от практиката ми и създаването на вдъхновяващи филми по темата за медиацията и миротворчеството е една от мечтите ми. 

Повече за медиацията – в блога и в Наръчника

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*