Медиацията днес – децата споделят

∴ „Понякога роднините идват на гости с куп подаръци. Прегръщат ме, смеем се и казват, че мечтаят да си играят с мен всеки ден и да караме заедно колело. Да бяха такива и тати и мама.. “ (Б., 9г.)
∴ „Мама понякога казва: „Ако се бях омъжила за друг, живот щях да си живея…“ Като порасна ще се омъжа за този другия.“ (Л., 7г.)
∴ „Тати казва: „Какво си се разциврил?! Стегни се! Животът е труден. Като пораснеш голям, ще има да се мъчиш още повече.“… Тати знае най-добре. Не ми се пораства голям.“ (Б., 9г.)
В благата среда на медиацията се разкриват и осветляват с лекота ключовите и водещи модели, шаблони и убеждения, формиращи конкретния климат на психо-емоционален живот в семейството.
След това всеки поотделно и всички заедно избират конкретни подходи, с които да работят отговорно (с вече ясния ресурс) за градивна промяна и проследяват развитието през погледа на по-голямата картина.

Обучение по медиация

Книга наръчник по медиация

Бележник на медиатора

Какво е медиация?

Заявка за медиация

За медиатор Катина Клявкова

Медийни участия

Контакт

! Всеки случай, който споменавам, е съобразен изцяло с принципа на поверителност, анонимност и със знанието и съгласието на участващите в него страни.

Споделянето цели единствено и само практическо запознаване с реалните ползи от медиацията и всяка прилика с конкретни лица и събития, е неволна. !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*