Защо се записах на това обучение? Каква своя потребност удовлетворих?

Споделя прекрасната Ева Жечева, директор на Дирекция “Права на детето”, Омбудсман на Република България“:

„Разказаха ми за Център за медиация Ахая и за Катина, след това четох книгата ѝ „В храма на медиацията – как е на практика“, но едва когато започна курса разбрах какво се случва на практика – аз бях направила много важен избор и имаше кой да ме поведе по пътя.

Работила съм дълго време с хора, обучавала съм, но в Център Ахая има една светлина и чистота, която те пречиства, кара те да се заровиш дълбоко в себе си, за да повикаш детето! Само редом с него можеш да бъдеш успешен по пътя на медиатор!

В началото исках много да помоля Катина да покаже на практика как тя прави медиация, но още през втория ден си дадох сметка защо не го прави изцяло на този етап. Защото не иска просто да я копираме, а се опитва да изтласка от всеки един от нас най-доброто, с което можеш да започнеш, за да светиш със собствена светлина. И в същото време цялото обучение преминава като една перфектна медиация, която можеш да попиеш и изследваш за себе си, според личния си ритъм. Мекотата на преподаването, ненатрапчивият подход на стигане до знанието, средата, която Катина създава и в същото време твърдостта на принципите ѝ! Чувствах се като в утроба – чисто, светло и удобно, там където се ражда новото.

Партньорството на Катина с ко-треньора Даниела беше изключително важно за мен, като комуникация, подаване на темата и допълване.

Защо съм се записала на курса – каква вътрешна своя потребност съм удовлетворила?

За да бъда добър комуникатор е необходимо първо да центрирам себе си. Да бъда устойчива, отговорна, да вярвам на хората и на доброто. Във всеки един конфликт да виждам пътя, по който може да се върви. Да уважавам спорещите, независимо от тяхната лична история и цели!…”

! Следващо издание на обучението очаквайте следващата година. Записването вече тече! Повече информация за тренинга и обратни връзки можете да прочетете тук: Сертифициращо обучение за медиатор.

* Сходни статии: Защо препоръчват обучението за професионален медиатор на ЦМА ?

Защо за ЧР специалистите е важно да са добри миротворци?

Защо учителите могат да бъдат добри миротворци?

Книга наръчник по медиация

Бележник на медиатора

Какво е медиация?

Заявка за медиация

За медиатор Катина Клявкова

Медийни участия

Контакт

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*