Нова група медиатори поеха по Пътя напред

Щастлива съм да споделя, че тези дни нова мощна група от медиатори премина успешно през Сертифициращото обучение на ЦМА и през мирното си кръщене!

Всеки един от тях е неслучайна, будна и силно човечна личност. И, както казва една от участничките, Нина Косева-Ицовска – „толкова талантливи и сърцати“. Обнадеждаващо е, вдъхновяващо е! Благодаря за тази благословена среща и за добрата обща работа за мир отвътре-навън и на Майката Земя!

Ето още от искрените думи, които споделиха с мен като ОБРАТНА ВРЪЗКА след края на обучението:

∴ „Мила Катина, душата ми е докосната от себеуважителното ти смирение, от меката твърдост, от съгласуваността, от финия баланс, от ювелирното майсторство в занаята-призвание. Харесаха ми и съ-водещите ти – красиви и споделящи се душѝ; както и колегите в обучението – толкова талантливи и сърцати. Впечатли ме майсторски овладяното поле – хем свободно и гъвкаво, хем структурирано. Бях в благоговейно наблюдение на алхимията в процеса на медиация – как грубата и чуплива субстанция на тежките конфликти се превръща във фината, ала силна субстанция на съгласието /не непременно съгласие с другия, а с общото за двамата/. И то без да бъдат заклеймявани или отхвърляни трудните емоции. Хареса ми това, че живият практически опит беше приоритет. Имах усещане за общност, атмосферата беше на споделеност и подкрепа. Допадна ми поканата за автентично участие в медиацията към медииращия – дори ако вътрешно се отклони от основната линия, да включи Наблюдателя си, да прегърне отклонението с разбиране към себе си, за да си се върне в центъра и да продължи нататък – към доброто за всички /към новото, третото нещо, което се ражда в грижовно поддържаното общо пространство на взаимодействие между двете страни/. Усетих много близка „къщичката“ на медиатора и още много, много :). Едно от аха!-тата беше, че няма разлика вътре в мен между нагласата на /психо/терапевт и медиатор. За себе си усетих пресечната точка, въпреки различните нюанси на двете полета.“ – Нина Косева-Ицовска, психотерапевт и медиатор, интегрален коуч, интегрални сесии и тренинги, тренинги по емоционална интелигентност 

∴ „Обучението беше много полезно  за мен – и професионално, и духовно. Срещнах прекрасни хора – обучители в лицето на Катина, Дани и Мира. Хареса ми как беше структурирано, начинът, по който се проведе и възможностите, които дава то. Хареса ми също, че е по-дълбоко, от колкото смятах и откривам доста общи неща с психологията, макар и от друг ъгъл. Смятам, че сте чудесен екип. Полезно, интересно, вдъхновяващо, дълбинно… са само част от хубавите неща, които мога да споделя за това преживяване. Благодаря  Ви за всичко, оставихте диря в живота ми.“ – Боряна Конова, психолог, специалист по психомоторика, учредител на ДЦ „Стълбичка“, гр. Плевен

∴ „Много ми хареса цялостната структура – чудесен баланс между теория и практически казуси – точно колкото ми трябва , нито повече, нито по-малко.

КОмбинацията на основен водещ с двама (прекрасни) ко-водещи, допълващи се във всеки един момент, ми даваше допълнителна възможност и повече близост до темата и новата материя като цяло.

Във всеки един момент чувствах възможността да бъда себе си – ако имам неудържимо желание за включване имах карт-бланш, и обратно – можех да си стоя и „пасивно“ да си възприемам. Всички участници можеха да се включват активно в разиграването на казусите – пълно спазване на принципа за равнопоставеност (И доброволност!).

Изключително много ми хареса цялостната комуникация и преди, и по време на обучението ( и сега, след него!). Много ми помага книгата, която е повече от учебник, настолна книга и гайдбук при бъдеща практика. Самата обстановка в залата също ме впечатли приятно. Всичко беше красиво, цветно, светло и чисто.“ – Геновева Бакърджиева, jobs.bg 

∴ “За мен беше огромна радост да бъда част от това обучение. Хареса ми абсолютно всичко – прекрасната и топла атмосфера, професионализъм и сърдечност. В тази уютна атмосфера проблеснаха човечност, чуваемост и откритост, които сами по себе си трансформират – в благодатното пространство на Аха-подхода, а също и в присъствието на Аха-медиаторите в лицето на Кати, Дани и Мира, както и на всички творящи участници. Аха-изкуство, което твори мир и хармония в общуването между хората. Сякаш звучеше една много красива мелодия, която се стараех да попивам. И да добавя нота. Към моята мелодия. От тази красива музика. Благодаря!” – Павлина Кенарова, специалист “Екология и опазване на околната среда”, финансист, предприемач семеен бизнес

Хареса ми всичко, но най-вече енергията на екипа, грижата за средата и уютната атмосфера, подхода за пристигане и настройка към полето, уважението на нуждите, динамиките на работа в групата всеки да бъде чут и видян, възможността за гмурване в дълбоките потребности. Работата с наблюдателя виждащ цялата картина и благочувството, както ги нарича Катина. Разиграването на казусите и обратната връзка много ценна. Искреността и отвореността, положителната енергия. Много полезна е и книгата наръчник ”В Храма на медиацията” даваща безценна информация как е на практика. В обратната връзка в разиграването на казусите и в реалните случаи имах Аха-моменти в начина, по който задавам и формулирам въпросите си и докато четях книгата “В храма на Медиацията”,  възможността да се докосна до казуси от живия живот и опит и да попия от него. – Симона Чочанова, бакалавър международни отношения, детегледачка, изкарала курс за медиация към ПАМБ през 2018г.

∴ “Хареса ми всичко, наистина всичко. Начинът, по който беше структурирано обучението, отделеното време за практика, настройката за тук и сега в началото на всеки един ден от обучението, приятелската атмосфера, страхотният екип и още много неща.

Обучението е ценно, защото чрез него откриваш нови хоризонти в личен и професионален план. Прекрасна водеща и ко-водещи, много практика, ценни съвети, както и възможност за супервизия след приключване на курса.

Едно от нещата, които ми проблеснаха в практическата част и, върху което трябва много да работя беше в случаите, в които бях в ролята на медиатор. … Друго беше свързано със случаите, в които заех позицията на страна. … Или казано по друг начин, разбрах на практика още по-добре, защо подхода на медицията е правилният начин да се решават спорове.”Галина Маринова, счетоводител, специалист мониторинг и планиране,  магистър ЧР

Следва продължение…

! Записванията за следващото ни Сертифициращо обучение са вече отворени! Местата се запълват бързо, разпознаваме се и се избираме взаимно. Затова се проверете издълбоко - дали искате именно с нас ?! Тренингът ще се проведе на същото място след 1 година - в началото на Ноември 2024г. За повече информация вижте ТУК.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Бъдете първия коментирал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*